Doğal Bir Antibiyotik: Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir? Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır?

Doğal Antibiyotik: Sarımsak
En eski çağlardan beri tüketilen sarımsak, güçlü bir doğal antibiyotiktir. Hem pişmiş hem de çiğ olarak tüketildiği gibi çayı olarak da yapılabilen sarımsak hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Özellikle üst solunum yolları enfeksiyonları için doğal ilaç olarak kabul edilen ve neredeyse tüm uzmanlar tarafından bağışıklığın güçlenmesi için önerilen sarımsaktan nasıl çay yapılır? Sarımsak çayının faydaları nelerdir?
Sarımsak Çayı
Bal, limon, zencefil gibi malzemeler eklenerek yapılan sarımsak çayı, Anadolu topraklarında yüzyıllardır en doğal ilaç olarak tüketilmektedir. Soğuk algınlığı hastalıklarında tercih edilen sarımsak çayı, burun tıkanıklığı ve kuru öksürük gibi durumları da ortadan kaldırır. Yapılan araştırmalarda doğanın insanoğluna sunduğu en güçlü antibiyotik olan sarımsak karşımıza çıkar. Ülkemizde en sağlıklı sarımsak Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yetişir. 33 kükürt bileşeni içeren sarımsak 17 çeşit aminoasit barındırır. Güçlü antiseptik işlevini sayesinde vücuda giren virüslerin etkisini hızlıca yok eder.
Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?
- Güçlü bir antiseptik ve antioksidana sahip olan sarımsak, limon zencefil ve balın buluşmasıyla daha da güçlenir. Enfeksiyonlara karşı vücudu koruyan bir çaydır. Soğuk algınlığı sürecinde sürekli olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
- Sarımsak çayı, kan basıncını düşürür. Kanın içindeki iltihabı temizleyerek kötü kolesterol seviyesinin yükselmesini önler.
- Kadınlarda sıklıkla yaşanan vajinal akıntı ve vajinal mantar enfeksiyonunun yaşanmasını engeller.
- Mide duvarını güçlendirerek reflü ve ülser oluşuma riskini azaltır. Kusma ve bulantı gibi hastalıkların yaşanmasının önüne geçer.
- Sinir sistemindeki hücreleri güçlendirerek beyin fonksiyonunun güçlendirir. Unutkanlık gibi ileri yaş hastalıkların riskini azaltır.
- Vücudun direncini artırdığı gibi enerjisini de yükseltir. Yorgunluk uykusuzluk gibi hastalıkları önler.
- Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerden ilkidir. Bu sayede ani hararetlerin yaşanmasını azaltır.
- Rahimde oluşan kistlerin hormonal bozukluğa neden olmadan vücuttan atılmasını destekler.
- Sindirim sisteminin daha fonksiyonlu çalışmasını sağlar. Böylece kilo vermede yardımcı olur.
- Bağırsaklardaki atıkların dışkıyla çıkmasını sağlar. Aynı işlevi böbreklerde de yaparak taş kum oluşumunun önüne geçer.
Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır?
Kaynayan bir buçuk su bardağı suyun içine kıyılmış bir diş sarımsağı ekleyin. Bir iki dakika sonra içine bir çay kaşığı kadar limon suyu ve bir dilim zencefil ekleyin iki dakika sonra ocaktan alın. Biraz ılıktıktan sonra içerisine yarım çay kaşığı bal ekleyip tüketin. Sarımsak çayını içmeden önce kronik rahatsızlığı olanların mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir. Gribal enfeksiyon sürecinde tüketilebilir. Uluslararası sağlık örgütleri sarımsağın herhangi olumsuz bir yönünün olmadığı ancak aşırı tüketildiğinde mide hastalıklarını tetikleyebileceğini söyler.
C Vitmini, Kalsiyum ve Potasyum açısından oldukça zengin olan sarımsak, vücudu hastalıklardan korumaya ve enerji vermeye yardımcı olur. Sizler de soğuk kış aylarında hem hastalıklardan korunmak hem de hastalıkları hızlı yenmek için sarımsak çayı tüketebilirsiniz.

manager
Etiketler:
Bir cevap yazın Cevabı iptal et
Takipçi Yorumları

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.
- Steave Jobs
The very important thing you should have is patience.
- Jack mapopüler yazılar
en çok tıklananlarStres ve Beslenme: Stres Beslenmeyi Nasıl Etkiler?
Stres ve Beslenme: Stres Beslenmeyi Nasıl Etkiler? COVID-19 pandemisini yarattığı mevcut sosyal ve ekonomik koşullar da göz önüne aldığımızda; kendimizi evde sıkışıp kalmış, stresli ve sıkılmış hissedebiliyoruz. Bu da yemek yeme davranışlarınızı değiştirmiş olabilir. Pandemi ve özellikle kapanma süreçlerinde evde...